Kolik má Svetova banka clenu?
Světová banka poskytuje půjčky, technickou pomoc a poradenské služby vládám členských rozvojových zemí a zemí v ekonomické transformaci. Kdo vlastní Světovou banku Světovou banku vlastní všechny členské státy.Čerpat prostředky ze zdrojů IDA může v současné době 75 zemí, členy IDA je celkem 174 zemí. IBRD a IDA společně tvoří tzv. Světovou banku. Mezinárodní finanční korporace (IFC) – IFC byla založena v roce 1956 a jejími členy je 186 zemí, přičemž působí ve více než 100 zemích po celém světě.Seznam českých bank

Banka Bilanční suma v mld. Kč (2022) Majoritní či největší vlastník
Česká spořitelna 1640 Erste Group (100 %)
Komerční banka 1304 Société Générale (60,4 %)
UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia 766 UniCredit (100 %)
Raiffeisenbank 601 Raiffeisen CEE Region Holding (75 %)

Kolik poboček má Čsob : ČSOB v číslech

ČSOB v číslech 31. 12. 2021 31. 12. 2022
Klienti skupiny ČSOB (v mil.) 4,225 4,340
Pobočky ČSOB (banka)2) 208 201
PS – obchodní místa České pošty cca 2 500 cca 2 400
Bankomaty3) 1 017 1 022

Kolik ručí banka

Náhrada vkladů se poskytuje do 100 % jejich výše. Maximální výše náhrady je ekvivalent částky 100 000 EUR na jednoho klienta v jedné bance, pobočce banky z jiného než členského státu, stavební spořitelně či družstevní záložně. Náhrada se vyplácí v měně státu, v němž se nachází daný účet.

Jaká banka je nejhorší : Ačkoli některé banky se ve vybraných kategoriích řadí mezi světové hráče, jiné banky se naopak zařadily na světový chvost. V porovnání s 1311 bankami skončila Fio banka na 1312. místě s absolutně nejhorší finanční pákou.

Seznam českých bank

Banka Bilanční suma v mld. Kč (2022) Majoritní či největší vlastník
Československá obchodní banka 1805 KBC Bank (100 %)
Česká spořitelna 1640 Erste Group (100 %)
Komerční banka 1304 Société Générale (60,4 %)
UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia 766 UniCredit (100 %)

Základní fakta k 31. 3. 2024

Aktiva celkem 2 021,7 mld. Kč
Počet zaměstnanců Finanční skupiny České spořitelny 9 627
Počet poboček 360
Počet bankomatů a transakčních terminálů 1 675
Počet karet 3,8 mil.

Která banka je opravdu česká

Jsou tu ale i banky, které má ve vlastnictví přímo Česká republika. Mezi ty patří Česká exportní banka, Česká národní banka a Českomoravská záruční a rozvojová banka. Další českou záložnou je Družstevní záložna Kredit.Jsou tu ale i banky, které má ve vlastnictví přímo Česká republika. Mezi ty patří Česká exportní banka, Česká národní banka a Českomoravská záruční a rozvojová banka. Další českou záložnou je Družstevní záložna Kredit.Co se sazeb na spořicích účtech týče, nejlépe z našeho srovnání vychází na prvním místě Trinity Bank s 6,08 % ročně, Max banka s 5,70 % ročně a bronzová je banka CREDITAS s 5,60 % ročně.

Pořadí Banka Země
1 Komerční banka Česká republika
2 ING Bank Slaski Polsko
3 Bank Pekao Polsko
4 Santander Bank Polska Polsko

Které banky jsou opravdu České : Jsou tu ale i banky, které má ve vlastnictví přímo Česká republika. Mezi ty patří Česká exportní banka, Česká národní banka a Českomoravská záruční a rozvojová banka. Další českou záložnou je Družstevní záložna Kredit.

Jaká je nejbezpečnější banka : Komerční banka byla časopisem Global Finance označena jako Nejbezpečnější banka ve střední a východní Evropě pro rok 2020 a Nejbezpečnější banka v České republice pro rok 2020.

Která banka je nejhorší